Een innerlijke reis met Ayahuasca


Categorie Onderbewustzijn

Eindelijk! Daar is tie dan… een blog over Ayahuasca. Over wat Ayahuasca is, wat het voor je kan doen en hoe het werkt. Daarnaast doe ik in deze blog een poging mijn persoonlijke ervaringen in woorden te vatten, al doet dat eigenlijk afbreuk aan mijn werkelijke beleving.

De afgelopen jaren stonden voor mij volledig in het teken van heling, loslaten en transformatie. Ik heb het geluk gehad met Ayahuasca in aanraking te zijn gekomen en heb inmiddels verscheidene reizen mogen maken. Mijn ontmoeting met Ayahuasca was voor mij een ongekend thuiskomen bij mezelf en is nog steeds een heel belangrijke leermeester op mijn eigen pad van ontwikkeling. Het heeft me een diep en zeer helder inzicht gegeven in wie ik ben en het verschil tussen de werkelijkheid en illusie.

Ayahuasca is een medicijn

Ayahuasca is een geneesmiddel voor de ziel dat je enorm kan ondersteunen in je leven. Het is een 100% natuurlijke sjamanistische thee van medicinale planten dat sterk zuiverend werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en zielsniveau.  Door het drinken van Ayahuasca kan er een innerlijke reis worden gemaakt waarbij inzichten kunnen worden verkregen in het onderbewustzijn en de ziel. Ayahuasca wordt al duizenden jaren gebruikt door inheemse volkeren voor healing en persoonlijke transformatie. Deze sjamanistische therapievorm gaat veel dieper dan wij hier in onze Westerse cultuur kennen.

Ayahuasca herinnert je wie je bent

Ayahuasca opent bewustzijnslagen waardoor je je authentieke zielsessentie kunt ervaren. Het herinnert je wie je werkelijk bent. Het helpt je bij ontwaken, helen en jezelf verder ontwikkelen in liefde op een diep(er) niveau. Dit krachtige plantmedicijn staat erom bekend je en precies te geven wat jij op het moment dat je drinkt, in je ontwikkeling nodig hebt en aankunt.

De helende werking van Ayahuasca

Ayahuasca bevrijdt onze geest van oude patronen en trauma’s. Het creëert de mogelijkheid voor oude diepgewortelde neuronen in je hersenen om nieuwe verbindingen te maken. Ayahuasca verandert dus letterlijk je hersenen (zie filmpje in rechterkolom).
Het creëren van deze nieuwe mentale paden helpt je om stappen te zetten in je helingsproces, leven in balans en een nieuwe staat van zijn. Je échte staat van zijn, vrij van blokkades en onzekerheden. Ayahuasca is niet alleen interessant als je ‘iets wilt verwerken’. Het kan je inzicht geven op alle gebieden in je leven

Mijn ervaringen met ayahuasca

Ik heb het geluk gehad meerdere mooie reizen te hebben mogen maken en om eerlijk te zijn lopen de ervaringen inmiddels een beetje in elkaar over. Maar mijn allereerste ayahuascareis is er één die ik me nog goed herinner:

Inleiding

De eerste tekenen dat de thee zijn werk ging doen was een enorm gevoel van gaperigheid. Mijn vermoeidheid kwam er volledig uit, ik blééf maar gapen. Na verloop van tijd werden de ‘sluiers’ vager. Als ik mijn ogen dichtdeed begonnen zich geometrische patronen voor mijn ogen af te spelen, de muziek werd steeds intenser en ik hoorde en voelde deze niet alleen, maar ik wérd de muziek. De afscheiding tussen mij en de ruimte verdween.

Fysieke heling & loslaten

Ik was zo ‘eager’ om te leren dat mijn volledige focus lag op begrijpen en alles onthouden wat ik tijdens mijn reis zou ervaren. Dat was gelijk mijn eerste les: het lijfelijke helingsproces begon. Ik werd misselijk en moest het heilige middel in de emmer spugen. Golven van de donkerpaarse ingekookte thee belandden in de emmer die ik tussen mijn knieën hield. Toen het er eenmaal uit was, voelde ik me opgelucht. Maar toen ik mijn hoofd liet hangen zag ik mezelf. Ik zag mezelf op de bodem van de vol-gekotste emmer, mezelf met mijn armen over elkaar aanspreken: “Jij wilt ook alles begrijpen hè… Stop daar nu eens mee!”

De oneindigheid

De lieve begeleiding hielp me overeind en bracht me naar een matje om mijn reis te vervolgen. Eenmaal op het matje kon ik mijn lijf laten voor wat het was. Mijn reis begon. Ik ervoer de oneindigheid van alles. De oneindige dans van alles. De essentie van het universum, God, de Bron, welke naam je het ook wilt geven. Ik mocht zien dat GOD alles is en allesomvattend is en wij allemaal een goddelijk deeltje zijn. Dat dit ‘aardse leven’ slechts een minuscuul stukje is van de reis, een reis die door en door gaat, dieper en dieper, verder en verder, groter en groter. Exponentieel en oneindig.

Eenheidservaring

Ik ervaarde mezelf en ieder ander tegelijkertijd vanuit de realisatie dat de ogenschijnlijke afgescheidenheid tussen mij en de ander een illusie is. Een illusie die gecreëerd is om te leren vanuit de ervaring van dualiteit. Wij zijn allesomvattend, maar kiezen ervoor te leven in dualiteit om onszelf te kunnen ervaren: zonder ander geen ervaring van het zelf, zonder kwaad geen ervaring van het goede en zonder angst geen ervaring van liefde…

Oorzaak-gevolg relatie

Ik kreeg inzicht in het effect van mijn geloofsovertuigingen. De oorzaak-gevolg relatie tussen alles. Hoe mijn overtuigingen tevens mijn ervaringen creëerden, waardoor mijn overtuigingen gespiegeld werden in de fysieke wereld, en precies dát mijn realiteit werd. Een belangrijke sleutel voor mijn transformatie. De belangrijkste overtuiging die ik na mijn eerste reis mocht omvormen was van “eerst zien dan geloven, naar – eerst geloven dan zien”.

Ik denk dat deze inzichten tijdens mijn eerste reis de meest belangrijke waren. In een volgende blog zal ik meer inzichten delen uit latere ervaringen. Mijn intentie om dit te delen is om je een inzicht te geven wat je in een Ayahuasca reis zou kunnen tegenkomen. Wat overigens niet betekent dat iedereen een soortgelijke ervaring heeft! Moeder Ayahuasca staat erom bekend je te geven wat jij op dit moment in jouw eigen ontwikkeling nodig hebt. 

Ik wens je een mooie reis.


Door: Dominique van Wingerden - februari 2017