Ademcoaching om bewuster en dieper te ademen.


Categorie Spanning & Stress

Ademcoaching om bewuster en dieper te ademen.

De manier waarop we ademen bepaalt voor een belangrijk deel hoe we omgaan met het leven. Dat doen we ongemerkt omdat ademen zo vanzelfsprekend is. We hebben zelden in de gaten wanneer we onze adem inhouden of wanneer deze gejaagd en oppervlakkig is. Terwijl onze ademhaling een enorme invloed heeft op onze fysieke, emotionele en mentale gesteldheid. Zeker in onze jachtige snelle wereld waarin we dagelijks veel impulsen en prikkels te verwerken hebben. Ademcoaching is een zeer effectieve methode om hier mee om te gaan. Een verstoorde ademhaling kan zeer uiteenlopende gevolgen hebben zoals: depressie, burn-out, verstopping, vermoeidheid, koude neus en voeten, duizeligheid, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht- en onrustig slapen, moeilijk kunnen ontspannen, etc.

Wander deed twee ademsessies en wilde graag zijn ervaringen delen:

Ademcoaching ervaring van Wander

“Eerst even een beknopte omschrijving over mijzelf. Ik heb twee maal te kampen gehad met een burn out en via die burn-out ben ik in een zware depressie beland. De depressie is dus het laatste wat ik moet overwinnen, maar tevens voor mij ook het lastigste. Maar gelukkig heb ik kennis mogen maken met Dominique van Pause to Play. Tijdens de periode van mijn burn-out heb ik regelmatig met haar gesproken en kennis mogen maken met het contactuur (meditatie & lichaamswerk) van Pause to Play. Hier vond ik al heel wat rust en voelde mij gesterkt na het contactuur. Ondanks dat ik elke week weer met een goed gevoel naar huis ging, bleef ik toch hangen in mijn donkere cirkel. Gelukkig heeft Pause to Play meer op het programma dan alleen het contactuur. En ik heb kennis mogen maken met de ademsessie. En ik kan u vertellen dat is echt iets bijzonders. De eerste keer dat ik dat mocht ervaren, heb ik een hoop verdriet en woede los kunnen laten.

“Ik heb een opening gevonden in mijn sombere cirkel.”

“Alleen was dit slechts het eerste laagje. Er zat meer en ik kwam er zelf niet uit ook niet met hulp van mijn reguliere behandelaars vanuit de GZZ. Ups en downs, maar wel in de donkere cirkel. In overleg met Dominique heb ik nog een ademsessie besproken, en heb deze inmiddels ook gehad. Deze sessie heeft mij veel goed gedaan en een opening gecreëerd in de donkere cirkel. Ik hoef dus geen rondjes meer te draaien in mijn sombere cirkel, maar we hebben een opening gecreëerd. Het is niet zo dat ik nu fluitend en met een grote glimlach rond loop, maar ik kan weer leuke dingen zien en ervaren en dat is al een hele stap in de goede richting voor mij. Ik ben er nog niet, maar de opening is er, en van af hier hoop ik verder te bouwen of beter gezegd af te breken want die cirkel is ondanks de opening nog steeds aanwezig. Maar met hulp van mijn reguliere behandelaars en Dominique van Pause to Play hoop ik deze cirkel af te breken. Maar nog belangrijker dat ik zelf ook acties ga ondernemen.

Het is een heel verhaal, maar alleen op deze manier kan ik u duidelijk maken wat ademcoaching voor mij heeft betekend en hopelijk ook voor u kan betekenen.
Er rest mij nog een ding.
Dominique heeeeeel veel dank.”

Wander 


Door: Dominique van Wingerden - februari 2018